Начало БЪЛГАРИЯ Слави Трифонов изненадващо оттегли подкрепата си за правителство с мандат на ГЕРБ

Слави Трифонов изненадващо оттегли подкрепата си за правителство с мандат на ГЕРБ

0

„ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ“. Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

„Миналата седмица обещах „Има такъв народ“ да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям – експертен кабинет, без партийни лидери. От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с „Има такъв народ“. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип“, написа Трифонов.

И продължи: „Затова „Има такъв народ“ няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България“.

 

Предишна статияПребитата в Дупница жена: Риташе ме в корема
Следваща статияГешев е призован в Софийската градска прокуратура

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук