Начало НОВИНИ Русия прихванала американски бомбардировачи над Балтийско море

Русия прихванала американски бомбардировачи над Балтийско море

0
Русия вдигна изтребители Су-27 заради два американски изтребителя, навлезли на територията на Балтийско море, твърдят от военното министерство на Москва. Според информацията на кремъл полетът на Су-27 е бил извършен в съответствие с международните правила.

Говорителят на Пентагона бригаден генерал Пат Райдър потвърди във вторник, че американски самолети са били прихванати от Русия, като каза, че бомбардировачите B-1 са участвали в планирано учение в Европа и взаимодействието на руския изтребител с американските самолети е било „безопасно и професионално“.

Случаят идва на фона на поредица от подобни взаимодействия между военни самолети на Русия, САЩ и НАТО. През март американски дрон за наблюдение се разби в Черно море, след като беше прихванат от руски самолети в международното въздушно пространство.

Русия отрече нейните самолети да са причинили каквато и да е физическа повреда на американския дрон, твърдейки, че той се е разбил, докато е правил рязка маневра. Американската армия скоро след това пусна разсекретен 42-секунден видеоклип, показващ руски изтребители Су-27, които преминават близо, докато изхвърлят гориво в очевиден опит да повредят оптичните и други високотехнологични инструменти на дрона.

Предишна статияПрокурори от цялата страна подкрепят Гешев
Следваща статияРазпитват Бойко Борисов в прокуратурата за „Барселонагейт”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук