Начало БЪЛГАРИЯ Разпитват Бойко Борисов в прокуратурата за „Барселонагейт”

Разпитват Бойко Борисов в прокуратурата за „Барселонагейт”

0

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е призован днес в Софийската градска прокуратурата по т.нар. дело „Барселонагейт“ и във Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба. За призовките съобщи самият Борисов на брифинг в понеделник.

Малко преди това, главният прокурор, в близо двучасова медийна изява, излъчи запис на свой разговор с Йордан Стоев от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. В този разговор се твърди, че Борисов стои в основата на искането за отстраняване на Гешев.

Борисов коментира призоваването си

„В бързината са ми изпратили две призовки по едно и също време. На 2 различни места в един и същи ден! Казвам го, за да се шегувам, но това е факт. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „Не се е явил, трябва да арестуват“ или как. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи?“.

Призовка да дава обяснения във Върховната касационна прокуратура за днес има и Георги Кузманов, който се е подписал и в двете искания на членове на Прокурорската колегия за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор. По думите на Кузманов и други от подписалите се са получили призовки.

„Аз смятам, че ние сме се изпълни задълженията така, както законът го изисква от нас. Това какво той предприема като действия може да е друго основание за друго искане за прекратяване предсрочно на неговия мандат, ако продължава да уронва престижа на съдебната власт. Не е добре, че биваме заплашвани тези, които сме си позволили, според него, да задвижим процедурата за преценка налице ли е основателност за предсрочното му освобождаване“.

Предишна статияРусия прихванала американски бомбардировачи над Балтийско море
Следваща статияВСС решава за за отстраняването на Гешев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук