Начало БЪЛГАРИЯ Андрей Райчев: ДПС ще тръгне към ДБ, Христо Иванов предлага най-адекватен план...

Андрей Райчев: ДПС ще тръгне към ДБ, Христо Иванов предлага най-адекватен план за правителство

0

Не е проблемът как, а какво говорят лидерите на „Продължаваме промяната“ на изнесените записи от Радостин Василев. Те не разбират отношенията с Бойко Борисов. И не схващат, че той печели със самия акт на преговорите. Излезе от изолация, може и пране да се нарече. Това е първата им голяма грешка. 

Така анализаторът Андрей Райчев коментира думите на Кирил Петков и Асен Василев на национален съвет на ПП. 

Продължаваме промяната искат да вземат цялата власт, но не могат да спечелят изборите. Който вземе повече власт, отколкото му се полага, повръща власт, обясни той. 

Борисов не прави нищо, замразява преговорите и казва: А да ви видя сега какво ще правите, обясни политологът. 

До няколко дни президентът ще даде втория мандат, няма как. Не ги разбирам защо бързат, но добре. Има три варианта – връщат мандата и отиваме на избори, взима го Николай Денков или завеждат някой друг да го получи. Най-реалистичен е вторият вариант и тогава имат седмица да съставят правителство. Ще видим какво ще направят, каза още Райчев. 

Борисов плати две много високи цени, за да се направи редовно правителство – това са разривът с Иван Гешев и с ДПС. Ахмед Доган е голям политически шахматист. Курсът, който ще приеме ДПС сега, е към Демократична България, заяви Райчев. Единственият адекватен план е на Христо Иванов – той оттегли партията от скандала и предлага експертно правителство за година. Няма как ДБ да направи правителство с ГЕРБ и ДПС, за избирателите на Демократична България това е олицетворение на мафията, обясни Андрей Райчев. 

Предишна статияЕрдоган и Кълъчдароглу на балотаж
Следваща статияСлед исторически балотаж Ердоган си осигури още пет години начело на Турция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук