Начало БЪЛГАРИЯ КЕВР обсъжда поскъпване на тока с 4 на сто и на парното...

КЕВР обсъжда поскъпване на тока с 4 на сто и на парното и топлата вода с до 0,5%

0

Очаква се днес от КЕВР да обсъдят предложението токът за бита да поскъпне с близо 4 на сто, а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до половин процент от 1-ви юли.

На днешните открити заседания се очаква енергийните дружества да изложат становищата си по направените от регулатора разчети

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи, че при изготвянето на цените на тока, парното и топлата вода „балансирано подходихме и към ценовите решения“.

Според разчетите на Комисията най-голям скок при тока за бита трябва да има за потребителите на „Енерго Про“ в Североизточна България – с 4.2 на сто. При енергийните дружества „Електрохолд“ и EVN е предвидено поскъпване с 3,4%.

Независимо че топлофикациите настояваха за драстичен скок, при тях регулаторът запазва почти същите цени. Предвижданото повишение е под половин процент средно за страната.

В София и Пловдив увеличението е съвсем незначително и на практика няма промяна в цените на топлоенергията. Единственото намаление е в Перник, където обаче то също е под един процент.

Иван Иванов отговори на критиките, че на фона на осезаемото поевтиняване на газа през последните месеци, на практика топлоенергията остава със същите цените.

Предишна статияБНБ продължава с увеличаване на основния лихвен процент – от днес той вече е 2.96%
Следваща статияВСС решава дали да прекрати предсрочно мандата на Гешев .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук