Начало БЪЛГАРИЯ Владислав Панев: Не вторият мандат, а служебният кабинет на Радев е дискредитиран

Владислав Панев: Не вторият мандат, а служебният кабинет на Радев е дискредитиран

0

Промените в Конституцията ще бъдат основен приоритет на парламентарното мнозинство, така че доц. Славов би могъл да допринесе за по-качествено и по-бързо написване на текстовете. Винаги сме следвали тезата за експертност на това правителство и не сме търсили пледирали за повече хора от ДБ“, заяви депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев в „Денят ON AIR“.

Според него никой не е щастлив от този кабинет, но „това математически е единственият вариант“.

„Обещахме на избирателите си, че ще работим за кабинет с нашия мандат. Освен това, представител на ГЕРБ в него е само Мария Габриел, което е допустимо отклонение от първоначалния план. Постигнахме добро съотношение по експерти – политици“, обясни Панев.

ПП и ГЕРБ се разбраха: Акад. Денков и Мария Габриел в един глас: Ще се водим от върховенството на правото

Депутатът призна, че доверието между отделните политически сили в парламента е много слабо, но може да бъде изградено чрез гласуване на закони.

„За конституционна реформа се изискват поне 2/3 мнозинство, така че разговори за нея не трябва да има само с ДПС, а и с другите партии в НС“, категоричен бе той, като допълни, че „много неща през следващите седмици могат да ни изядат главата“.

Панев коментира и изтеклите записи от Националния съвет на ПП-ДБ, в които се чува Христо Иванов да предлага Комисия по имунитетите към НС.

„Даването на имунитета е лично решение. Не се притеснявам от нищо и бих дал своя, ако ми го поискат“, каза той в отговор на въпроса трябва ли Бойко Борисов да се откаже доброволно от своя имунитет.

Депутатът не пропусна да изрази мнението си относно изказванията на президента през последните дни.

„Не вторият мандат, а служебният кабинет на Радев е дискредитиран. Ако има нови избори, това ще му е шестият. Услади му се“, каза гостът на Bulgaria ON AIR.

Панев каза още, че ДБ са успели да постигнат част от целта си – в окончателния проектокабинет присъстват повече имена на експерти, отколкото преди месец.

Той съобщи и че с ГЕРБ-СДС са обсъждали борд по номинации за регулаторите, който да преценява професионалните качества на кандидатите, тъй като „сега служат за бухалки“.

„Такъв кабинет би могъл да бъде преходен, докато се осъществят определени намерения, сред които промени в съдебната власт и ускоряването на конкурентоспособността на икономиката“, заключи той.

Предишна статияРумен Гечев: Няма да подкрепим проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС
Следваща статияДоц. Петър Чолаков: Новите управляващи ще отстранят Гешев до седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук