Начало НОВИНИ Единият от братя Галеви е починал от инфаркт

Единият от братя Галеви е починал от инфаркт

0

Ангел Христов, който е приятел и съдружник на Пламен Галев, двамата известни като братя Галеви, се е върнал в България и е починал от инфаркт, научи „24 часа“.

54-годишният дупничанин ще бъде погребан утре. Опелото ще е в храма „Св. Георги“ в Дупница и се очаква да има засилено полицейско присъствие. „Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях.“, каза архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Братя Галеви избягаха от страната ни през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.

„От вас научавам, че се е прибрал и че е починал. Нищо не сме чули в селото. Рядко минава покрай имота, но никога не съм виждала някакво движение на хора“, каза кметът на Ресилово Мариана Доцина. В Ресилово е имението на братя Галеви, където след бягството им от страната остана да живее жената на Ангел – Радмила с дъщеря си и сина си. Радмила е треньорка по художествена гимнастика.

Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си. През 2014 г. почина майка му Искра, но той не беше на погребението ѝ.

Братя Галеви бяха осъдени за тежки умишлени престъпления – Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена. Точно за това двамата бяха осъдени, но избягаха, преди наказанието им да влезе в сила.

Предишна статияЯвор Гечев: Кризите при пшеницата и зърнените култури ще продължат не само този сезон
Следваща статияПроект: Социалната пенсия за старост да се повиши от 1 юли с 12 на сто

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук