Начало НОВИНИ След смъртта на Ангел Христов от братя Галеви – случаят се заплита

След смъртта на Ангел Христов от братя Галеви – случаят се заплита

0

Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел Христов. Това съобщиха за БТА от държавното обвинение. Вчера стана ясно, че единият от братя Галеви е починал във вилата си в дупнишкото село Ресилово.

Първото разследване ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. По първоначални данни по тялото на мъжа няма следи от насилие. Въпреки това е назначена аутопсия, а насроченото за днес опело е отложено.

Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.

Междувременно със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки, свързани с Христов, съобщиха от МВР. Първата проверка е за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има вляза в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция. Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

Снощи стана ясно, че напусналият преди около 12 години страната Ангел Христов е бил в България. През 2012 той, заедно с Пламен Галев, бяха осъдени от върховния съд задочно, тъй като преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол. В публичната част от системата на Интерпол името на Христов все още фигурира. Там е записано, че мъжът е обявен за издирване заради участие в престъпна група и изнудване.

За Ангел Христов и Пламен Галев Окръжната прокуратура в Кюстендил издаде и Европейска заповед през май 2015 г. Двамата бяха обявени за международно издирване.

Предишна статияПроект: Социалната пенсия за старост да се повиши от 1 юли с 12 на сто
Следваща статияОтбелязваме Петдесетница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук