Начало НОВИНИ Мариян Събев: Може да се стигне и до засичането на другия брат...

Мариян Събев: Може да се стигне и до засичането на другия брат Галев

0
Има по-важни елементи, които държат Шенген настрана. Той не се отдалечава, но не предприемаме кой знае какви действия за приближаването към него“. Това заяви пред БНР Мариян Събев – анализатор в програма „Сигурност“ на Центъра за изследване на демокрацията. Според него всичко е въпрос на приоритети и капацитет. 
По всяка вероятност засичането на Ангел Христов в страната се случи заради неговата смърт, изказа мнението си той и добави, че може само да се спекулира за това дали МВР щеше да разпознае неговото присъствие в България, ако това не се беше случило. Няма оперативни данни за това дали и друг път е бил у нас.

 

Все още имаме много малко данни, подчерта Събев в интервю за предаването „Преди всички“. И добави:
„Натрупа се появата на доста лица, които бяха позабравени в проддължение на десетина години – лица от ъндърграунда, бивши барети, хора, свързани със структурите на МВР, които от около месец започнаха отново да се появяват в полезрението на обществото. Има натрупване на обстоятелства, заради което вече не може да се приема като чиста случайност“.
Той не изключва връзка между случилото се в България и това в РЮА преди дни. Според него сега е интересно какво ще покаже разследването. В близките дни, до седмица ще имаме поне някакви отговори, предполага Събев. 

 

По думите му преминаването на един субект в страната не трябва чак толкова да ни изненадва. Няма толкова възможности за пресичането на един единствен човек, отбеляза той и подчерта, че много рядко подобни лица биват задържани на границата. 
„На границата само се поставя маркер и лицето бива задържано в последствие в ситуация, в която не представлява заплаха за живота и здравето на други хора“. 
Преминаването през зелена граница е един от вариантите, но според него не е най-вероятният сценарий да е минал с група мигранти. Такова лице би създало повече проблеми за групата.
Според него тази промяна в момента е вероятно да доведе до засичането и на другия брат Галев. Той смята, че е ниска вероятността и той да е в България в момента или ако е бил тук, вече е напуснал.
„Очаквам едно рапортуване, което ще се случи под една или друга форма. Някой ще трябва да поеме служебната отговорност за случващото се“, каза в заключение Мариян Събев.
Предишна статияДъждовна неделя: Жълт код за валежи и гръмотевици в пет области
Следваща статияЩе бъде повдигнато обвинение на Радостин Василев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук