Начало БЪЛГАРИЯ Румен Спецов отново оглавява НАП

Румен Спецов отново оглавява НАП

0

Бившият шеф на НАП Румен Спецов отново оглави Приходната агенция. Решението за назначаването му бе взето на първото заседание на кабинета Денков.

Спецов ръководеше данъчната администрация и в правителството на Кирил Петков. Също така Министерският съвет освободи от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Борис Михайлов. Причината – влошаване на събираемостта на приходите от ДДС.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност, посочват от правителствената пресслужба.

Той е завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2001 – 2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство. От м. май 2021 г. до м. август 2022 г. заема длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Предишна статияПроф. Галин Цоков: За мен ключовата дума ще бъде „доверие“
Следваща статияСилно земетресение в България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук