Начало БЪЛГАРИЯ Георги Киряков: Тревожни са назначенията на дискредитирани личности на важни постове

Георги Киряков: Тревожни са назначенията на дискредитирани личности на важни постове

0

Политологът Георги Киряков е гост в предаването „Нашият ден“. Той коментира последните новини от седмицата. Киряков изразява своето мнение относно текущите политически дебати, управлението на страната и разделението между политическия елит и гласоподавателите.

Политологът започва с коментар за необходимостта от съсредоточаване върху оперативната част на управлението на страната.

“Трябва да се върнем към оперативната част на управлението на страната, да се върнем към новите назначения, към действията на старите министри от служебния кабинет в последните дни, към това какви точно решения се вземат от новоназначените министри и какви хора се връщат в определени структури. Това е важно в момента“, посочи той.

Според Киряков обществото се вълнува от съвсем други теми.

“То се вълнува от параметрите на бюджета, вълнува се от това дали ще има увеличение на минималната работна заплата, дали ще има компенсации за инфлацията, дали хората ще могат да си плащат сметките, дали ще могат да си купуват храна и лекарства“, казва още Киряков.

Политологът изразява загрижеността си относно назначенията на дискредитирани личности на важни постове и споменава случаи като мигновената смяна на директора на Националната агенция за приходите (НАП). Киряков споменава също така „странни разговори“ за назначавания в министерствата, които не се обсъждат достатъчно в публичното пространство. Това според него изглежда като повторение на предишни недостатъци и проблеми в системата.

Политологът отбелязва, че след стартирането на Народното събрание се оказва, че има значително разделение между гласоподавателите и техните представители. Той определя българския политически елит като „затворена общност“, която се възприема като единствената способна да управлява държавата.

Източник: БНР

Предишна статияАлександър Маринов: Отдавна има опити съдебната система да бъде завладяна от политически и икономически кръгове
Следваща статияАнатолий Антонов: САЩ не желаят да търсят начини за разрешаване на конфликта в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук