Начало НОВИНИ Николай Денков: Бюджетът ще е с до 3% дефицит

Николай Денков: Бюджетът ще е с до 3% дефицит

0

На базата на това, което виждаме в момента като разчетени разходи в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да запази всички социални плащания, няма да има увеличаване на данъците и ще представи бюджет в рамките на до 3% дефицит. Допълнително ще има някои плащания, които са свързани с нови политики, и въпреки това дефицитът ще бъде в рамките на до 3%“. Това зави пред БНР министър-председателят Николай Денков.

Той уточни, че финансовият министър е заявил, че са осигурени средствата и от 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%. „Трябва да се разграничат политическите атаки от експертната същина“, категоричен беше премиерът и подчерта, че хазната на държавата не е празна.

„Има политически сили, „Възраждане“ е най-ярката сред тях, които действат на принципа „Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията“, а дали е добре за хората, не ги интересува“, коментира премиерът.

Денков припомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в парламента.

Предишна статияГешев: Свидетели сме на безскрупулни опити за погазване на Конституцията и на законите на държавата
Следваща статияГроздан Караджов: Сегашната коалиция е правителство на лицемерието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук