Начало БЪЛГАРИЯ Тенчо Тенев: През последните 10 месеца в системата на МВР бяха назначени...

Тенчо Тенев: През последните 10 месеца в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора

0

Организацията на работа на „Пътната полиция” в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на бившия министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора. Това заяви в ефира на „Събуди се” бившият началник на отдел „Пътна полиция” в СДВР Тенчо Тенев.

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки произшествия, при които са загинали 8 души, а 217 са ранени. Това показват данните на МВР. В момента се водят дискусии от депутатите за промяна в Закона за движение по пътищата, с които негативната статистика да се промени.

„До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година. На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция”, което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 полицая повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки”, уточни Тенев.

За случая със стрелящ мъж от кола в тунела на столичния квартал „Люлин“: „Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Това е предпоставка за тежка катастрофа. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно”, коментира бившият шеф на КАТ-София.

На въпрос дали ще се върне в структурите на „Пътна полиция”, той поясни, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи. „Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, уточни Тенев.

Предишна статияГроздан Караджов: Сегашната коалиция е правителство на лицемерието
Следваща статияНАТО започва най-мащабното си въздушно учение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук