Начало НОВИНИ Служители на СДВР излизат на протест в София

Служители на СДВР излизат на протест в София

0

Служители на „Специализирани полицейски сили“ в Столичната дирекция на вътрешните работи протестират днес пред сградата на МВР, недоволни от издадена в края на април заповед на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев.

С нея се съкращават бройки в звеното и се предлага на част от служителите да бъдат преместени в районни полицейски управления в София и страната. Заради това служители искат среща с човек от ръководството на вътрешното министерство.

Работещите в звеното за специализирани полицейски сили към СДВР настояват заповедта да бъде отменена. Част от служителите са разписали заповедта, без да се запознаят с нея.

Ето какво обясни пред БНР полицаят Ангел Коцев от Специализираните полицейски сили в СДВР:

„Това, което се направи в петък, както се казва след 5 часа, в последния момент, като цяло не сме против тази реформа, против сме начина, по който се прави. В бързината са използвали това – човек да се обърка, и са отишли и са разписали. Аз лично не съм разписал. Днес ще реша дали да разпиша или да напусна системата. Аз имам 30 години трудов стаж, аз съм на 50 години. На тази възраст не мисля, че в районно управление ще съм по-ефективен, отколкото на мястото си в момента. Ако ми предлагат друга работа, понеже съм възрастен, да ми предложат структура като метрото, примерно, където мога да съм по-полезен, отколкото в районно, където един по-млад човек по-добре ще се справи от мен.“

Предишна статияЮристи: Вероятността да видим само смяната на Гешев с Гешев 2 е голяма
Следваща статияМарчела Абрашева: Това правителство, колкото трудно беше направено, много лесно може да бъде свалено

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук