Начало БЪЛГАРИЯ Атанас Атанасов: Иван Гешев трябваше да бъде отстранен заради ”делата на трупчета”

Атанас Атанасов: Иван Гешев трябваше да бъде отстранен заради ”делата на трупчета”

0
„Иван Гешев беше отстранен от поста на главен прокурор, но не за това, за което трябваше да бъде отстранен. Той трябваше да бъде отстранен заради делата „на трупчета“, заради различното прилагане на закона. Тези, които го освободиха, са тези, които го избраха“, Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов,

„Този Висш съдебен съвет би трябвало да определи някой за временно изпълняващ тази функция. Ние тук трябва да предприемем действия, за да изберем нов Висш съдебен съвет, за да може той да избере новия главен прокурор, ако има такъв“, допълни още Атанасов.

Оттук нататък е важно да бъде реформирана институцията прокуратура.каза още той, като  коментира издадения от държавния глава указ за освобождаване на Иван Гешев от поста на главен прокурор.

„Би трябвало да се обсъди дали трябва да съществува такава фигура изобщо. Тук проблемът, според мен, опира до Велико народното събрание“, посочи Атанасов.

Според него трябва да бъдат отнети и кадровите правомощия на главния прокурор, за да може израстването в кариерата на държавните обвинители да не зависи от него.

Предишна статияДо седмица ВСС обявява нова процедура за избор на главен прокурор
Следваща статияОранжев код за дъжд в 9 области

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук