Начало НОВИНИ Бедствие в Северозапада: Порои, наводнени къщи и пътища, евакуирани хора

Бедствие в Северозапада: Порои, наводнени къщи и пътища, евакуирани хора

0

Със заповед на областния управител на област Враца Георги Митов е обявено частично бедствено положение на територията на общините Враца и Криводол, съобщиха от Областна администрация. То ще е в сила до 21:30 ч. на 19 юни. На основание Закона за защита при бедствия е въведен в действие Областния план за защита при бедствия, в частта „Наводнения“. Областният съвет за сигурност и щабът за изпълнение на Областния план преминават в непрекъснат режим на работа. Кметовете на общините Враца и Криводол са задължени да предоставят информация за обстановката на всеки час на оперативния дежурен при Областния съвет за сигурност. Към момента няма данни за опасност за населението.

Проливният дъжд вчера нанесе сериозни щети по голяма част от къщите в село Лиляче, част от пътните участъци са компрометирани, съобщиха от Община Враца. Хората прекараха безсънна нощ.

Подадени са четири сигнала за наводнени къщи. Евакуирани са четирима души от две къщи. Евакуиран е и мъж от закъсал автомобил на пътя Враца – Мездра при разклона за с. Моравица, посочиха от пожарната. 

Предишна статияПесков: Русия ще унищожи всеки F-16 на територията на Украйна
Следваща статияВладислав Панев: Пеевски може да се окаже пречка за промените в Конституцията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук