Начало БЪЛГАРИЯ Иво Инджов: Виждаме зависимост на реформаторските сили от Борисов и ДПС

Иво Инджов: Виждаме зависимост на реформаторските сили от Борисов и ДПС

0
Виждаме една зависимост на така наречените реформаторски сили както от ГЕРБ начело с Бойко Борисов, срещу който те протестираха и беше арестуван, така и зависимост от ДПС . Това отправя много лоши политически послания към избирателите и към българската общественост. Казва се – независимо какво ви говорим, вие не ни вземайте много насериозно. Така не се създава доверие към политиците”, смята Инджов.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ доц. Иво Инджов, преподавател по политически комуникации във ВТУ.

Той коментира и сагата с главния прокурор: „Ние не знаем още какво се случва със знаковите дела. Сарафов даде заявка, че те ще се обследват наново, ще се направи отново преглед по тях, и нищо чудно, вече се появиха спекулации, че може да бъдат оттеглени някои искания за снемане на имунитетите. А ние знаем, че този въпрос има много голямо политическо значение, защото колкото и да е качествено или некачествено едно разследване, когато се внесе в парламента зад него стои цялата прокуратура, а не само старият главен прокурор Гешев“.

„Трябва да има много убедителна аргументация от Сарафов, за да бъде изтеглен даден имунитет. Така че въпросът за имунитетите в момента е на малко по-заден план, но е изключително важен. Ние не сме чули все още категорична позиция на ПП-ДБ по основното искане за имунитет – това на Бойко Борисов и това е един проблем, което може да доведе до допълнителни разделителни линии по и без това крехката и много странна коалиционна конструкция, която имаме в момента“, добави той.

Предишна статияСъюзът на съдиите към ВСС: Махнете Сарафов и се разпуснете
Следваща статияИван Гешев: Подадох оставка и като прокурор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук