Начало БЪЛГАРИЯ Трите законопроекта за промени в КПКОНПИ влизат в пленарна зала

Трите законопроекта за промени в КПКОНПИ влизат в пленарна зала

0

Народното събрание ще започне работа с гласуване по предложението на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов да стане член на комисията по външна политика, съобщи БНР. В седмичната програма са заложени още обсъждане на предложенията за промени в Антикорупционната комисия и изслушвания на министри за състоянието на Черно море.

В комисията по външна политика Бойко Борисов ще заеме мястото на Вежди Рашидов, който отива в комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. За гласуване на първо четене влизат и трите законопроекта за промени в антикорупционната комисия. Във водещата правна комисия и в ресорната комисия по превенция и противодействие на корупцията беше прието само предложението на ГЕРБ -СДС. То предвижда разделяне на комисията на две – едната да се занимава с незаконно придобито имущество, а другата с противодействие на корупцията. Комисията ще е 7-членна, като 6 ще се избират от парламента, а един ще се номинира от президента, но трябва да се гласува в Народното събрание.

Въвежда се фигурата на разследващите инспектори, които ще работят по корупционни престъпления. Отхвърлени бяха предложенията на Министерския съвет и на ПП-ДБ.

В седмичната програма на парламента са предвидени три изслушвания на енергийния министър Румен Радев за споразумението между „Булгаргаз“ и турската държавна компания „Боташ“, на правосъдния министър Атанас Славов за избора на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността главен прокурор и на още трима министри – на екологията, туризма и здравеопазването за състоянието на акваторията на Черно море след разрушаването на язовир „Нова Каховка“.

В дневния ред на народните представители е включена още гласуване на първо четене на промени в Закона за специалните разузнавателни средства, който дава право на регионалните дирекции на Гранична полиция също да имат право да използват СРС.

Предишна статияЗадържаха над 30 мигранти на АМ „Тракия“ край Нова Загора
Следваща статияНовият транспортен министър започна да прекратява крупни обществени поръчки на служебното правителство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук