Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Мирчев: В парламента ГЕРБ са в страхотен синхрон с ДПС и...

Ивайло Мирчев: В парламента ГЕРБ са в страхотен синхрон с ДПС и с „Възраждане“

0

В момента има едно ново мнозинство по отношение на регулаторите и то не е скрито. Всеки може да изчисли много добре какво се случва в парламента – това каза в студиото на БНТ депутатът от ПГ на ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той даде пример за гласуването на Делян Пеевски в конституционната комисия.

„Ние бяхме заявили отдавна, че не искаме по никакъв начин да има водещи лица и ярки политически фигури в конституционна комисия. Господин Пеевски беше избран с гласовете на ДПС, на ГЕРБ и на „Възраждане“. Ето това не искаме да става, защото в момента регулаторите ще бъдат избрани по същия начин. Но това е фундаментално за страната, защото предопределя бъдещето в следващите 5-7 години“, обясни Мирчев.

По думите му, Мария Габриел много добре работи с Николай Денков в правителството и вече има първите добри резултати.

 

„Когато се избират регулаторите е изключително важно е да го има този общ борд и да се избере не партийна квота и не 36 човека да изберат, а да се изберат на база, включително и на обществен разговор, правилните хора, а не правилните партийци, а правилните, които ще свършат работа. Виждали сме какво означава, когато премиерът назначава регулаторите и ги контролира“, поясни Ивайло Мирчев.

Той добави, че действията на ГЕРБ в парламента показват само едно – те са в страхотен синхрон с ДПС и с „Възраждане“.

Мирчев каза още, че с пълно единодушие са гласували вчера декларацията със 7 точки, която Кирил Петков е представил и не е имало нито един, който да е бил на различно мнение.

Предишна статияТошко Йорданов: Опозиция сме на това вредно управление
Следваща статияПутин: Действията на Пригожин са удар в гърба (Видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук