Начало НОВИНИ Путин: Действията на Пригожин са удар в гърба (Видео)

Путин: Действията на Пригожин са удар в гърба (Видео)

0

Руският президент Владимир Путин излезе с извънредно обръщение към нацията, в което нарече действията на наемците от „Вагнер“ предателство, измяна и удар в гърба на Русия. И обеща всички те да понесат неминуемо наказание. От изявлението стана ясно, че Путин няма намерение да преговаря с „Вагнер“ и ще ги унищожи.

„Това, с което се сблъскахме, е предателство. Ние се борим за правото да останем Русия. Тази битка изисква единство на всички сили, когато трябва да отхвърлим всичко, което ни разделя. И затова действията, които разкъсват нашето единство, са предателство и удар в гърба на Русия и на нашия народ. Такъв удар бе нанесен през 1917 г., когато нашата страна се сражаваше в Първата световна война и нейната победа беше открадната“, каза Путин.

„Всеки вътрешен смут е смъртоносна опасност за нашата държавност и нашите действия по защита от такава опасност ще бъдат твърди. Всеки, който е подготвял метеж, ще понесе неминуемо наказание. Въоръжените сили и другите държавни органи вече получиха нужните заповеди. Като президент на Русия и като Върховен главнокомандващ ще направя всичко, за да защитя нашата страна и конституционния строй. Тези, които организираха метежа и насочиха оръжие срещу своите бойни другари, извършиха престъпление и ще отговорят за него“, закани се руският президент.

Путин нито веднъж не спомена името на Евгений Пригожин, но пък назова „Вагнер“. „Непремерините амбиции и лични интереси доведоха до измяна – измяна и към своята страна, и към своя народ. И към онези бойци и командири от „Вагнер“, които рамо до рамо с другите наши части и подразделения се сражаваха и загиваха. Героите, които освобождаваха Соледар и Артьомовск /Бахмут/, градове и села в Донбас. Тяхното име и слава също бяха предадени от онези, които се опитват да организират метеж“, каза Путин.

Според него всички разпри трябва да бъдат оставени настрана в периода на спецоперацията, когато се решава съдбата на руския народ.

„Всеки смут е смъртоносна опасност. Нашите действия ще бъдат твърди. Въоръжените сили на Русия вече получиха необходимите заповеди за неутрализация на онези, които организираха въоръжения метеж“, каза Путин.

Предишна статияИвайло Мирчев: В парламента ГЕРБ са в страхотен синхрон с ДПС и с „Възраждане“
Следваща статияНови наводнения в Северозападна България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук