Начало БЪЛГАРИЯ Тошко Йорданов: Опозиция сме на това вредно управление

Тошко Йорданов: Опозиция сме на това вредно управление

0

Опозиция сме на това доста вредно, според нас, управление в момента. Колкото по-рано си замине, толкова по-добре за държавата“, каза в „Панорама“ Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“.

По думите му истинският министър-председател се казва Асен Василев. Йорданов смята, че той е един от най-слабите министри на финансите за последните 20 години.

„Ние това го казвахме за Асен Василев, когато напускахме правителството, когато бяхме с тях в коалиция“, заяви той.

Една от причините за напускането тогава е било „некадърното и вредно за страната поведение на Асен Василев“, другата – вдигането на ветото за Северна Македония.

Тошко Йорданов заяви, че експертно правителство на ГЕРБ, подкрепено от още две партии би било заченато на професионална основа. Според него „Има такъв народ“ са свалили ГЕРБ от власт, като са спечелили изборите.

„Ако ни нямаше нас, ако не бяхме спечелили изборите, ако не ги бяхме съборили, Бойко Борисов щеше и сега да управлява, Гешев още щеше да е главен прокурор, нямаше да има война в прокуратурата“, подчерта той.

ГЕРБ сега са отслабени и ако се бе стигнало до експертно правителство, то би било по друг начин конструирано – с ясно носене на отговорност, с експерти, които са отдалечени, не са ярки политически лица, коментира председателят на ПГ на „Има такъв народ“.

Относно идеята на партията им за президентска република отбеляза, че тя рано или късно ще се реализира, защото държавата ще функционира по-добре.

 

Източник: БНТ

Предишна статияГешев: Борисов решава кой и докога да бъде главен прокурор
Следваща статияИвайло Мирчев: В парламента ГЕРБ са в страхотен синхрон с ДПС и с „Възраждане“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук