Начало БЪЛГАРИЯ Министърът на отбраната Тодор Тагарев обвини Нинова в прокремълска пропаганда

Министърът на отбраната Тодор Тагарев обвини Нинова в прокремълска пропаганда

0
Министърът на отбраната Тодор Тагарев обвини лидера на БСП в прокремълска пропаганда. Пред ”Нова телевизия” той уточни, че и други лидери на парламентарно представени партии дезинформират обществото, но посочи поименно единствено Нинова.

Повод за коментара му стана разпространяваната от месеци информация, че България ще изпрати части от армията си в Украйна. Преди време прокремълската партия „Възраждане“ също застъпи подобна теза.

„В момента върви кампания за дезинформация срещу правителството. Едната лъжа е, че ще пращаме войници в Украйна. Разпространяващите подобна информация работят за интересите на Кремъл. В тази пропаганда се включиха лидери на парламентарно представени партии. Въпроси дали български войски ще отидат в Украйна имаше от БСП. В свое интервю Корнелия Нинова дори използва термина жива сила. Това са термини от нещо, което се нарича черна пропаганда“, обясни Тагарев.

Той добави, че новата военна помощ, която страната ни ще изпрати на Украйна, може да е малко по-голяма по обем от предходната. В нея са включени снаряди и боеприпаси.

Министърът каза още, че има сериозно забавяне с подготовката на България по изграждането на инфраструктурата, необходима при пристигането на поръчаната ескадрила от F-16. Затова той изрази притеснение не кога ще дойдат изтребителите, чиято доставка вече се знае, че ще се забави, а дали страната ни ще е готова навреме със своите задължения. Тагарев допълни, че т.нар. триъгълни сделки, при които България можеше да обнови част от военния си арсенал, ако беше изпратила свой стар към Украйна, вече не са на дневен ред. По думите му новият фокус е насочен към предоставяне на изтребители F-16 на Киев, както и към ремонт на бронетанкова техника.

„Не изключвам да има възможност да бъдем компенсирани с ново оръжие или финансово, но това ще стане само ако предоставим основни бойни платформи като самолети и танкове“, заяви Тагарев.

Предишна статияПутин обвини Запада, че иска руснаците „да се избиват помежду си“
Следваща статияРумен Ралчев: Путин постига няколко цели

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук