Начало НОВИНИ Ген. Димо Гяуров: Няма как да се въвлечем във войната, за предоставената...

Ген. Димо Гяуров: Няма как да се въвлечем във войната, за предоставената помощ на Украйна

0

България се върна там, където ѝ е мястото. В семейството на евроатлантическите държави и хора“, каза в предаването „Тази сутрин“ ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, който коментира визитата на украинския президент Володимир Зеленски.

„Всички знаем, че Украйна има огромна необходимост от боеприпаси, които ние бихме могли да предоставим“, посочи Гяуров. По думите му президентът Радев знае това.

„Вчера се почувствах неудобно, защото Румен Радев беше слаб. Аргументите му бяха слаби. Лично за мен беше обидно, защото в същия ден ги чух и от устата на говорителя на Кремъл“, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба.

По думите му сме били близки народи с украинците от гледна точка на манталитет и история.

Той коментира, че служителите на Националната служба за охрана са най-натоварени при една такава визита. „Организирали сме и фалшиви кортежи”, заяви той.

По думите му фалшив кортеж може да бъде и полетът на правителствения самолет. „Може Володимир Зеленски да е летял с друг полет. Аз бих направил това, особено когато флайт радара го показва по целия маршрут“, посочи ген. Димо Гяуров.

„Няма как да се въвлечем във войната, защото предоставяме малко помощ на Украйна. По тази логика цяла Европа трябва да е въвлечена. Трябва да си дадем сметка, че през следващите години взаимоотношенията с Русия ще са различни, дори войната да спре утре“, заяви той.

Предишна статияБойко Борисов се отказа от имунитета
Следваща статияПроф. Кънчев: Президентът се държа неадекватно по време на срещата си със Зеленски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук