Начало НОВИНИ Медведев: Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война

Медведев: Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война

0

Заместник-председателят на влиятелния руски Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на военната помощ за Украйна от страна на НАТО приближава Третата световна война, предаде Ройтерс.

Медведев направи това изявление в коментар за първия ден от срещата на върха на ръководения от САЩ Алианс в Литва, на която редица държави обещаха повече оръжия и финансова подкрепа. Според бившия премиер и президент на Русия, помощта няма да възпре Москва да постигне целите си в Украйна. 

Напълно побъркалия се Запад не можа да измисли нищо друго“, добави Медведев. „Всъщност това е задънена улица. Третата световна война е все по-близо“, добави той в Телеграм. „Какво означава всичко това за нас? Всичко е очевидно. Специалната военна операция ще продължи със същите цели“, подчерта той. Кремъл нарича действията си в Украйна „специална военна операция“, докато Киев и неговите съюзници твърдят, че Москва води непровокирана война, за да заграби земя и да доминира над съседката си.

Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да спечели войната, и западните сили вече са доставили на Киев големи количества модерни оръжия и боеприпаси.

Медведев се представяше за либерален модернизатор, когато беше президент в периода 2008-2012 г., но сега играе ролята на твърд противник на Запада, привърженик на крайните мерки. Дипломати казват, че възгледите му дават представа за мисленето на най-високите нива на кремълския елит.

Предишна статияНародното събрание избира нов управител на НЗОК
Следваща статияДържавният бюджет 2023 г. влиза за обсъждане в парламента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук