Начало БЪЛГАРИЯ Полицаите излизат на протест с искане за по-високи заплати

Полицаите излизат на протест с искане за по-високи заплати

0

Полицаите излизат днес на протест в София с искане за 10% увеличение на заплатите. Служители на МВР от страната ще се събират пред Министерството на финансите, откъдето ще тръгнат на протестно шествие към Народното събрание. 

„Категорично ще настояваме до последния възможен момент това да се случи. Каквото и да говори г-н Василев, чрез увеличение на заплащането се дава една оценка на труда ни. В случай, че това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това сваля мотивацията на служителите“, коментира пред БНР заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите Илия Кузманов.

Синдикатите в МВР получиха вече уверение от ГЕРБ, че за второ четене на бюджета за 2023 г. ще бъдат предвидени 150 млн. лв. допълнително за увеличение на полицейските заплати. 

Преди това финансовият министър Асен Василев отказа на полицаите с аргумента, че през миналата година те вече са получили 20% ръст на възнагражденията, докато тази година в бюджета ще се предвидят увеличения само на заплатите на тези бюджетни структури, които са били пропуснати миналата година.

Предишна статияРумен Христов: Коалицията скърца много сериозно
Следваща статияАтанас Атанасов: Радев 40 дни не е казал една добра дума за кабинета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук