Начало БЪЛГАРИЯ Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Шотев подаде оставка

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Шотев подаде оставка

0

Парламентът да започне работа утре с прекратяване на пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Ивайло Шотев заради подадена от него оставка, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Очаква се той да стане заместник-министър на икономиката. 

Проектопрограмата предвижда още депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване. Със законопроекта се предлага да отпадне шестмесечният срок за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание, при предсрочно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК, като се предвижда подуправителят на Здравната каса временно да изпълнява длъжността управител до избора на нов.

В проектопрограмата за тази седмица е продължението на второто четене на измененията в Закона за защита от домашното насилие. Включени са и ратификации на международни документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и изменения в Търговския закон на второ четене.

В проектопрограмата е първото четене на промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и второто четене на изменения в Закона за електронното управление, в Закона за насърчаване на заетостта и в Закона за чужденците в Република България.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Предишна статияДнес отбелязваме 186 години от рождението на Васил Левски
Следваща статияМосква блокира движението на товарни кораби през Керченския проток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук