Начало БЪЛГАРИЯ Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове

Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове

0

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайтa си. Информацията за трафика е към 6:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“. Граничните проверки там се извършват на осем места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта.

На „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове – „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“, „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Оряхово“ ,ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Видин“ на изход за товарни автомобили и за леки автомобили на всички пунктове на вход. До 18 август Националната компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния.

Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Маказа“ и ГКПП „Кулата“ на вход и изход. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът по границите със Северна Македония и Турция е нормален. 

Предишна статияОпасна жега и жълт код за валежи с гръмотевици
Следваща статияИлинден е

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук