Начало НОВИНИ Ивайло Мирчев: Няма да има промяна в цените на горивата след отнемането...

Ивайло Мирчев: Няма да има промяна в цените на горивата след отнемането на концесията на ”Лукойл”

0
Няма да има промяна в цените на горивата след отнемането на концесията на ”Лукойл” на пристанището ”Росенец”. Целта беше държавата да си върне контрола, тъй като има регламент на ЕС в тази насока, който служебното правителство на президента Радев не спази. Това заяви народният представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев в предаването “Говори сега” по БНТ.

“Защо контролът на пристанището е намалял по време на служебното правителство трябва да отговори президентът Радев. На този етап не е обмисляно прекратяване на дерогацията за внос на руски петрол”, каза той, като припомни, че друг важен казус около “Лукойл” е представителят, който държи златната акция на държавата там. “Нашият от години обслужва по-скоро руски интереси”, допълни Мирчев.

„Връщането на контрола върху „Росенец“ беше стратегически важно и няма да има никакъв проблем за функционирането на „Лукойл“. Никой няма да спира работата на една частна компания, никой не иска да спъва работата на рафинерията”, каза още народният представител.

Ивайло Мирчев призова Външно министерство да привика руския посланик за обяснения заради изказване на заместник-председателя на руската Дума Пьотр Толстой, че българското Черноморие било руско и че след Украйна, България и Румъния били следващите. Депутатът допълни още, че президентът Радев е саботирал идването на по-голяма бойна група на НАТО в България.

По повод предоставянето на БТР-и на Украйна Мирчев коментира, че БСП се опитали да внушат, че така ще се омаломощи армията.

„Нищо подобно, става дума техника от времето на Възродителния процес, купувана за да се справя с евентуални безредици. Това са машини на жандармерията, не на армията”, каза той.

Депутатът допълни, че се водят и разговори с Украйна страната ни да продаде цялото оборудване за „Белене“, ако се постигне договореност за цена, която е по-висока от тази, на която България е купила частите, срокът е 6 септември.

„По отношение на Козлодуй, работим активно по седми блок, там няма да има руска технология“, допълни той.

Предишна статияБългарски пожарникари заминават за Гърця, за да помагат при овладяване на пожарите
Следваща статияНад 30 000 евакуирани от сотров Родос, пети ден продължава пожарът

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук