Начало БЪЛГАРИЯ Премиерът Денков заминава на еднодневно посещение в Атина

Премиерът Денков заминава на еднодневно посещение в Атина

0

Министър-председателят акад. Николай Денков заминава днес на еднодневно посещение в Атина, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В гръцката столица Денков ще се срещне и ще проведе разговор с премиера на южната ни съседка Кириакос Мицотакис.

В състава на водената от министър-председателя българска делегация са също министърът на финансите Асен Василев, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейкoв и министърът на енергетиката Румен Радев, се посочва в съобщението.

Премиерите на България и Гърция ще обменят мнения по начините за преодоляване на негативните последици от войната в Украйна за икономиката, енергетиката и сигурността, ще разгледат и перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между двете държави.

Това е второто посещение на Николай Денков в съседна страна в рамките на месец, след като на 14 юли българският премиер отиде на еднодневна визита в Букурещ. Той беше посрещнат от румънския си колега Марчел Чолаку, с когото обсъдиха присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, напредъкът на съвместните транспортни проекти и сътрудничеството в енергийния сектор.

Предишна статияНамериха тялото на едно от децата, които се удавиха в язовир Камчия
Следваща статияЖегите ще продължат и през тази седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук