Начало НОВИНИ Киев: Украинското контранастъпление изостава от графика

Киев: Украинското контранастъпление изостава от графика

0

Украинското контранастъпление изостава от графика, но въпреки това се движи по план, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за Си Ен Ен, цитирано от Укринформ., информира БТА

Той призна, че офанзивата изостава от графика, но настоя, че „не е обезпокоен“ от това, защото тя се развива по план. „Погрешно е да се смята, че всяко контранастъпление непременно трябва да бъде бързо“, добави Резников.

Той изброи няколко причини, поради които офанзивата напредва по-бавно от очакваното.

„Нещата опират до противовъздушна отбрана. Опират и до това, че имаме много дълга фронтова линия. А срещу себе си имаме многочислен враг. В крайна сметка това е война, а не компютърна игра. Нашите генерали, нашите командири виждат реалната ситуация на бойното поле. И нека още веднъж да повторя: най-ценното за нас е животът на нашите войници“, каза Резников.

Той добави, че положението на южния фронт се усложнява основно заради минните полета, заложени от руските войски, които са имали време да подготвят отбраната си. Украинските сили е трябвало да прибегнат до разминиране на ръка, за да си проправят път през мините, каза Резников.

„Налага се да използваме нашите военни, нашите сапьори, за да разминираме и да проправим коридори за истинско настътапателно придвижване, но това става много бавно“, заяви министърът. Той добави, че предприемането на едновременни действия на различни места ще обърка руските войски и така те няма да могат да отгатнат кое ще бъде главното направление на украинската контраофанзива.

Предишна статияПравославната църква почита паметта на Света Анна
Следваща статияПродължава борбата с потушаването на пожарите в Рила

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук