Начало НОВИНИ Виктор Орбан: Единствено парите от Запада поддържат Украйна функционираща

Виктор Орбан: Единствено парите от Запада поддържат Украйна функционираща

0

В интервю пред радио Kossuth, министър-председателят на Унгария, Виктор Орбан, заяви, че украинците почти са загубили суверенитета си, тъй като държавата не може да финансира собствените си граждански операции. По думите му, единствено парите от Запада поддържат Украйна функционираща. Орбан се пита колко дълго Европа може да продължи да поддържа тази война.

Той изрази съмнение по отношение на това колко дълго Европа ще издържи. Според Орбан, ЕС желае да получи финансови средства за войната в Украйна, но същевременно дължи пари и на Унгария. Той посочи суми за неплатени дългове на страната и каза, че обществото все по-малко се интересува от развоя на войната. Орбан изрази недоволство от променящата се позиция на Италия относно миграцията и получаването ѝ на финансова помощ от ЕС, докато Унгария не получава същото, цитира „Фокус“.

Миграцията се смята от Орбан за исторически въпрос, който трябва да се разглежда на по-високо ниво, а не само като тактически или стратегически въпрос. Той също така изрази съмнение относно сложните игри, които се играят на заден план в тази ситуация.

Предишна статияКарлос Контрера: ГЕРБ реши да прехвърли националната сглобка и на общинско ниво
Следваща статияИнтензивен е трафикът по граничните ни пунктове

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук