Начало БЪЛГАРИЯ Интензивен е трафикът по граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът по граничните ни пунктове

0

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове за Гърция, Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя уеб сайт. 

Натоварено е движението на вход и изход за леки и товарни автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“. От „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите към Гърция да използват за преминаване освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от дирекцията.

На изход към Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Кардам“ и „Дуранкулак“. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, води до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, предупреждават от „Гранична полиция“. 

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа, допълват от дирекцията. 

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“. Пунктът на българо-сръбската граница работи на пълен капацитет. От „Гранична полиция“ припомнят, че на „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“.

Нормално се осъществява движението на граничните пунктове с Република Северна Македония. 

Предишна статияВиктор Орбан: Единствено парите от Запада поддържат Украйна функционираща
Следваща статияПоредна катастрофа на АМ „Тракия“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук