Начало НОВИНИ Дъглас Макгрегър: Загубите на ВСУ достигнаха „индустриални мащаби“

Дъглас Макгрегър: Загубите на ВСУ достигнаха „индустриални мащаби“

0

Загубите на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на фронта се изчисляват в „индустриални мащаби“. Това изявление направи бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за Youtube канала Douglas Macgregor Straight Calls.

„Украинските войски губят човешки животи в индустриални мащаби с надеждата да получат политическа подкрепа, но мисля, че вече е ясно, че тази подкрепа вече няма да я има. НАТО вече изпрати почти всичко, което можеше в Украйна“, отбелязва полковникът.

Той посочва, че в същото време Русия е започнала офанзива на Купянското направление, което отваря пътя на руските войски за нови операции. Според бившия съветник на Пентагона единствената надежда за Киев остават изтребителите F-16, които обаче „не се знае кога ще се появят в Украйна и дали ще променят нещо“.

Макгрегър също отбеляза, че украинската инфраструктура никога не е била подготвена да служи на армията, докато Русия изгражда военния си потенциал всеки ден. Експертът подчерта, че Руската федерация произвежда напълно нови оръжия, ракети, реактивни снаряди и артилерийски боеприпаси, докато резервите на страната са огромни, а отбранителните предприятия работят денонощно, седем дни в седмицата.

 „Така че Русия сега е толкова страхотна военна сила, каквато не беше през февруари 2022 г.“, заключи полковникът.

По-рано беше съобщено, че реактивната система за залпов огън (РСЗО) „Смерч“, разработена още в СССР, ще получи управляеми ракети, които ще бъдат използвани в зоната за военните действия в Украйна. Управляемите ракети за „Смерч“ ще бъдат оборудвани с инерционна система за насочване със сателитна корекция. Преди това стана известно, че руски специалисти продължават изпитанията на новата ракетна система „Хермес“, предназначена за унищожаване на бронирани машини, съоръжения и самолети. „Хермес“ е създаден да поразява цели на разстояние до 100 километра.

Източник: Фокус

Предишна статияРуските сили нанесоха удари по военен обект в Кривой Рог
Следваща статияОбвиняемият за жестокото нападение над 18-годишно момиче остава в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук