Начало БЪЛГАРИЯ Кметът на Стара Загора: Експертизата за лека телесна повреда е опорочена изцяло

Кметът на Стара Загора: Експертизата за лека телесна повреда е опорочена изцяло

0
В основата е липсата на справедливост, очаквам хората да продължават гнева си. Експертизата за лека телесна повреда е опорочена изцяло. Аз не мисля, че един експерт, който има очи да види какво е причинено на това дете, може да присъди лека телесна повреда, има някакви други мотиви.”

Това заяви пред БНТ кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка със случая с бруталната агресия над 18-годишно момиче в града.

Според него трябва да се намери начин да се излезе от тази ситуация със справедливо решение.

„Полицията не може да окаже контрол, защото по Закона за охранителната дейност няма как да докаже, че той работи нерегламентирано. Трябва да кажем не на агресията и на тази безнаказаност. Как е възможно такова зверство да бъде лека телесна повреда“, категоричен бе градоначалникът, който настоя за коректни наказания.

Той подчерта също така, че Община Стара Загора ще вземе конкретни мерки и отбеляза, че е необходима и превенция.

„Предупредихме всички заведения в града, че ако при тях работят нерегламентирано подобни охранители с криминални прояви ние ще отнемем разрешението за удължено работно време и на практика тези клубове ще спрат да съществуват. Трябва да сме непримирими към такива хора, които нарушават обществения ред“, посочи още Тодоров.

Предишна статияЗапочва Богородичният пост
Следваща статияПетромир Кънчев: Няма да има дълбока съдебна реформа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук