Начало НОВИНИ CNN: Администрацията на Джо Байдън работи по искане за допълнително финансиране за...

CNN: Администрацията на Джо Байдън работи по искане за допълнително финансиране за Украйна

0

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън работи по искане за допълнително финансиране за Украйна, което вероятно ще бъде готово за разглеждане от Конгреса до есента, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на началника на доставките на американската армия Дъг Буш.

Подробностите по искането трябва да бъдат определени от Бюджетната служба на Белия дом, каза той.

„Но мисля, че ще имаме много силен аргумент и се надяваме да получим подкрепата на Конгреса, за да продължим финансирането, по-специално да увеличим производството на боеприпаси и покупките на боеприпаси в подкрепа на Украйна“, каза Буш.

CNN съобщи по-рано, че Белият дом не планира да поиска от Конгреса допълнителни средства за Украйна преди края на фискалната година в края на септември, карайки някои законодатели и служители на Конгреса да се притесняват, че средствата могат да свършат до средата на лятото.

Това не се случи, до голяма степен защото Пентагонът преди това погрешно беше надценил 6,2 милиарда долара военни разходи за Украйна и тези пари сега могат да бъдат похарчени обратно за подпомагане на Киев. 200 милиона от тези средства, както се съобщава , ще бъдат разпределени днес.

Новият пакет ще включва оборудване за разминиране, боеприпаси за системата за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ и противотанкови системи „Джевлин“, ракети GMLRS за реактивните системи за залпов огън HIMARS, както и друго оборудване и боеприпаси.

Миналия декември Конгресът одобри искане за допълнителни средства за Украйна – те трябваше да бъдат отпуснати до 30 септември 2023 г., напомня CNN.

Администрацията е поискала това допълнително финансиране в подкрепа на Украйна четири пъти през изминалата година, през март, май, септември и декември.

Предишна статияЗарков за промените в НК за домашното насилие: Законите са сложна работа и не се пишат като пост във Facebook
Следваща статияВигенин: Самият парламент гази законите, готови сме да сезираме КС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук