Начало НОВИНИ Арестуваха кмета на Генерал Тошево по искане на Европейската прокуратура

Арестуваха кмета на Генерал Тошево по искане на Европейската прокуратура

0

По искане на Европейската прокуратура е арестуван кметът на град Генерал Тошево, област Добрич. Задържането на Валентин Димитров е в рамките на разследване за измама със субсидии по проект за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища, съобщи пресслужбата на ЕП.

Извършени са претърсвания в помещенията на общината, както и в офисите на държавни служители, заподозрени в участие в разследваните престъпления. Ще бъдат разпитани няколко свидетели и заподозрени.

Фактите датират от периода 2017-2019 г. Става въпрос за безвъзмездна помощ, получена от общината по проект за повишаване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради, финансиран от Европейския съюз, на стойност 169 000 евро (приблизително 330 000 лв.). Проектът е бил възложен на частен изпълнител.

Според доказателствата държавните служители, участващи в проекта, включително кметът, са представили невярна информация относно изпълнението на строителните работи, които не са приключили в определения срок.

Всички засегнати лица се считат за невинни до доказване на вината им пред компетентните български съдилища, добавят от европейската прокуратура.

Тя отговаря за разследването, наказателното преследване и предаването на съд на престъпления срещу финансовите интереси на ЕС.

Предишна статияТръмп нарече „глупости“ повдигнатите му обвинения
Следваща статияИздирва се: 15-годишно момиче от Пловдив е в неизвестност от 50 дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук