Начало НОВИНИ Две трети от германците смятат, че властите не се справят.

Две трети от германците смятат, че властите не се справят.

0

Социологическо проучване в Германия сочи рекордно високо недовение на гражданите в държавата. Две трети от германците смятат, че властите не се справят.

Най-ниско е доверието на германците по отношение на проблемите с миграцията, сочи проучването на социологическата агенция „Форса“ по поръчка на Сдружението на държавните служители в Германия. Държавата не се справя добре още в областите образование, климат и здравеопазване, става ясно от резултатите.

„Данните са притеснителни, защото показват тенденция. По време на пандемията имаше известно покачване на доверието, но сега отново недоволството расте драматично“, коментира Улрих Зилбербах, председател на Сдружението на държавните служители, поръчало изследването.

А социологът Манфред Гюлнер, директор на агенция „Форса“ обяснява причините за спадналото доверие на германците в държавата.

„Германците имат усещането, че политиците не се занимават с проблемите, които притесняват хората – икономическите трудности и растящите цени на енергията, а вместо това с второстепенни въпроси“, обяснява Гюлнер.

Предишна статияНужна е радикална промяна във взаимоотношенията между арендатори и фермери
Следваща статияЗастреляха Алексей Петров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук