Начало НОВИНИ Журналист: Извършителят ще стане ясен. Големият въпрос е кой е поръчал Алексей...

Журналист: Извършителят ще стане ясен. Големият въпрос е кой е поръчал Алексей Петров

0
Доколкото бъде допуснато от хората, които контролират политиката. Това би било ключово за разследването, ако поръчката идва от политическа фигура или човек с такива интереси. Но има версии, че поръчката идва от чужбина. Взаимоотношенията на Алексей Петров са преплетени много през годините и е възможно от много места да идва поръчката. Ще стигнат до физическия извършител, но поръчителите на тези знакови убийства трудно се намират.

Това заяви пред NovaNews журналистът Захари Белчев от „Телеграф”.

Той обобщи, че по пътя, където е извършено убийството, няма храсти, има добра видимост. Допуска се, че е стреляно от самото шосе, но не се знае дали от кола или колело. Извършителят може да се е качил като турист с велосипед, с градски транспорт или да го е взела кола.

Според него вероятно полицията е имала оперативна информация за издирвания, защото вчера следобед е бил затворен проходът Петрохан.

Според адв. Димитър Марковски престъплението е било много добре организирано и планирано от дълго време.

“Общоизвестните факти говорят, че има прицелна стрелба, която не е от близка дистанция. Това е свързано със сериозна подготовка за дългоцевно нарезно оръжие, най-вероятно карабина, снабдена с оптични прибори за прецизност. Най-вероятно става въпрос за еднократен изстрел в главата”, счита Марковски.

По думите му предстои да се уточни дали спътницата на Петров е била ранена със същото оръжие. Към момента е ясно, че жената е в тежко състояние, но без опасност за живота в УМБАЛСМ “Пирогов”. Ако тя е била ранена с друго оръжие, по всяка вероятност извършителите са двама, смята Марковски.

“Самата местност Бай Кръстьо е като фуния – има доста високи точки, от които може да се извърши прицелна стрелба на немалка дистанция. Целият почерк говори за доста добра организация“, заяви той.

Предишна статияДиректорът на „Пирогов“: Простреляната жена е в тежко състояние, но без опасност за живота
Следваща статияПовдигнаха обвинение на певицата Белослава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук