Начало БЪЛГАРИЯ Бивш шеф на баретите: Поръчката за Алексей Петров е от някой властови...

Бивш шеф на баретите: Поръчката за Алексей Петров е от някой властови център

0
Поръчката за Алексей Петров е от някой властови център, който има възможности – не казвам, че е от България. Отнася се за много пари, каза ген. Красимир Петров, бивш шеф на баретите, по „Нова телевизия“.

Според него подготовката в тази гориста местност, където става убийството, не е било за ден-два. Съществува руска винтовка – пушка снайпер, която от 2 км може да те уцели, обясни ген. Петров.

По думите на генерала Алексей Петров е бил с най-много ум, разсъдък и визия за бъдещето от баретите. Навремето още при Йордан Соколов се прави анкета кой да оглави звеното и така е избран ген. Красимир Петров. По-късно той разбира, че Алексей Петров е повлиял на този избор.

Навремето прякорът му бил Алексей Дервянной (Дървения).

В един момент Алексей Петров заявил: „Аз за жълти стотинки на тази държава няма да работя. Уменията, които имам, ще ги реализирам навън“, разказва ген. Петров по Нова тв. Така той става един от създателите на Съюза на бившите барети – структурата, която се подвизава на басейна „Спартак“.

Като шеф на баретите ген. Красимир Петров е работил с Пламен Галев, Златко Баретата, Ангел Христов. В един момент му предложили неговото подразделение да си партнира с момчетата от охранителния бизнес и така да бъде смазана конкуренцията. Генералът категорично отказал, като твърди, че онези момчета „много здраво бъркаха в меда“.

Като съветник в ДАНС, Алексей Петров търсел информация за един от действащите зам. министри по времето на Румен Петков, разказва още ген. Красимир Петров.

Същевременно от генерала поискали услуга да бъде по-бързо обработен автобус с туристи за Турция. Заради тази услуга ген. Петров си навлича гнева на Алексей Петров, който му обяснил, че с този автобус щяла да бъде изнесена дрога, а генералът съдействал да не бъде проверяван.

„Толкова ли не ми вярвате, че не ме предупредихте за това“, попитал ген. Красимир Петров. Учудил се също защо от ДАНС, след като видели, че автобусът бива отклонен, за да премине без проверка, не са го спрели.

„Властен, държеше неговото да се изпълнява и с когото контактуваше, държеше, че е над другите, че ги превъзхожда“, обясни ген. Красимир Петров за Алексей Петров.

Предишна статияЗадържаха бус с мигранти в центъра на София
Следваща статияПравославната църква почита паметта на Св. Пророк Самуил

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук