Начало БЪЛГАРИЯ Започнаха преговорите на държавата с „Лукойл Нефтохим-Бургас“ за пристанище „Росенец“

Започнаха преговорите на държавата с „Лукойл Нефтохим-Бургас“ за пристанище „Росенец“

0

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и рафинерията „Лукойл Нефтохим-Бургас“ водят разговори да се използва инфраструктурата на компанията, за да може пристанището в Росенец да работи. Това се случва след като Парламентът реши да прекрати концесията на терминала, за да се върне под контрола на държавата.

По този повод, министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще провери на място процеса по прехвърлянето на нефтения терминал.

Дни след решението на правителството да прекрати концесията на „Лукойл Нефтохим Бургас“ за пристанище „Росенец“, от началото на тази седмица започна процедурата по прехвърлянето му към държавата.

В ход са разговори между Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и петролната рафинерия за това как може да се използва инфраструктурата на компанията, за да работи терминалът.

България има разрешение от Европейската комисия за изключение от европейското петролно ембарго за Русия до края на 2024 година, но работата с неруски продукт може значително да оскъпи горивата, каза преди ден за БНР от Петролната и газова асоциация.

Предишна статияРуската ПВО е унищожила три украински дрона
Следваща статияТодор Тагарев: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета на Пригожин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук