Начало БЪЛГАРИЯ Васил Божков обяви, че се прибира днес в България

Васил Божков обяви, че се прибира днес в България

0

Васил Божков обяви, че се прибира в България. Той направи това през официалната си страница във Фейсбук.

„Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30.“, написа той. 

Един от адвокатите му потвърди пред „Сега“, че в момента Божков лети към София. Той отрече клиентът му да е влязъл в някакви договорки с прокуратурата и да се прибира заради това. Очаква се при пристигането си бизнесменът да бъде задържан, а след това прокуратурата да поиска от съда да го остави за постоянно в ареста. Циркулират обаче и спекулации, че ще бъде пуснат под гаранция.

Още на 16 май т.г., намиращият се в Дубай бизнесмен поиска да се върне като защитен свидетел срещу Борисов.  „Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел“, написа тогава Божков.  Ден по-рано, бизнесменът, който дълго време не се беше обаждал отдавна от Дубай, обяви във „Фейсбук“ по адрес на Иван Гешев: „Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец“. Той направи това минути след брифинга на Гешев, на който тогавашния гл.прокурор отказа да подаде оставка.

Божков живее в Дубай вече трета година и е с повдигнати задочно 20 обвинения по 4 дела. Според прокуратурата по тях са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена бе и молба до ОАЕ за екстрадицията му, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, бе от този януари. 

Предишна статияСофия ще гъмжи от полиция днес: ‘сблъскват’ се голям футболен мач и шествие за Украйна
Следваща статияКалин Стоянов: Васил Божков ще бъде задържан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук