Начало НОВИНИ Военен съюз, начело с Москва, провежда бойни учения в Беларус

Военен съюз, начело с Москва, провежда бойни учения в Беларус

0

Повече от 2000 военни от военен съюз, начело на който е Русия, днес поставиха началото на военни учения в Беларус, близо до границите на страни от НАТО, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В ученията на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС) ще участват военни от Русия, Беларус, Киргизстан, Казахстан и Таджикистан. Армения също членува в ОДКС, но не изпрати свои сили. През януари тя каза, че тази година няма да е домакин на учения на ОДКС на фона на обтегнатите си отношения с Русия.

Министерството на отбраната на Беларус съобщи, че ученията, които ще продължат до сряда, имат за цел да се отработи подготовката за съвместни операции, включително за реакция при ядрена авария.

Ученията се провеждат в три региона на Западна Беларус, които граничат със страните от НАТО Полша и Литва. Полският външен министър Збигнев Рау заяви, че целта на военните учения е да дестабилизират региона.

В Беларус са разположени руски войници и оборудване, които бяха използвани във войната в Украйна, въпреки че беларуските сили не са участвали в нея. Русия също така твърди, че е разположила тактически ядрени оръжия в Беларус.

Командващият обединените въоръжени сили на Украйна генерал Сергий Наев заяви, че Украйна е укрепила границата си с Беларус за ученията.

Предишна статияНамаляват случаите на дрогирани и пияни шофьори
Следваща статияАлексей Петров създал “логистиката за кабинета“, но нямало среща Петров-Борисов-Петков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук