Начало НОВИНИ Шефът на „Пирогов“: Мустафа Емин е заплашил 6 медици с уволнение

Шефът на „Пирогов“: Мустафа Емин е заплашил 6 медици с уволнение

0

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров представи в тв ефира резултатите от проверката на случката със съветника на военния министър Мустафа Емин.

Емин е проявил вербална агресия и заплахи към медиците на лечебното заведение, според писмените показания дежурните в болницата, които бяха предоставени на БТВ.

„На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата се регистрира Мустафа Емин като придружител на пациент. Детето му е паднало от 30-сантиметрова маса, като в болницата е преминало през рентген и всички процедури. Установява се, че трябва да отиде в шокова зала, за да бъде зашито. Преди него има 3 деца, а по спешност в същия момент влиза дете, което с е с хеморагичен шок, губи кръв и животът му е на косъм.

Приемат го по спешност, за да му спасят живота – борят се за него час и 20 минути. През това време Мустафа Емин и две деца си играят и се забавляват във фоайето на болницата“, разказва д-р Димитров.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат, вижда се на камерите, че започват да се изнервят и да звънят на медиците по звънеца. Няколко пъти се налага спиране на работа, за да се обясни на Мустафа Емин, че има дете по спешност. Също толкова агресивно, колкото физическо нападение, е някой да застане пред теб, да спомене здравния министър и да заплаши, че ще бъдеш уволнен. Шестима медици, с подписи и имена, дават тези показания. Поискал е имената им, за да ги „предаде на здравния министър“.

Никъде не е споменавано името на Министерството на отбраната, уточни шефът на „Пирогов“.

Дали сме докладите и записите на „Да, България“, каза още той. И допълни, че изразил готовност да предостави на военния министър Тодор Тагарев записа, следкато бъде официално поискан.

Нито в един момент не е споменавано ЕГН или диагноза на пациента, нямаме нарушаване на личните данни, коментира шефът на болницата обвинението, че е публикувано името на Емин.

„Мустафа Емин излъга в интервюто – каза, че е дошъл с кървящо кърмаче на ръце, а в болницата не му е обърнато внимание. Първо – детето не е било с кървяща рана, това се вижда на записа. Второ – ако сега пуснем това дете, няма да можем да го хванем в студиото, далеч от кърмаче“, допълни д-р Валентин Димитров.

Предишна статияСАЩ се плашат от преговори между Северна Корея и Русия
Следваща статияПътна полиция: Хората се плашат, че ще им вземем колите, а не че ще убият човек

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук