Начало НОВИНИ Полицията с последни данни за жертвите и изчезналите след потопа в Царево

Полицията с последни данни за жертвите и изчезналите след потопа в Царево

0

„Към момента мога да потвърдя за две жертви. Едното тяло е на мъж, чиято самоличност е установена – 61-годишен мъж, който е родом от Смолян и живее в Несебър. Той е извършвал строително-монтажни дейности на новострояща се къща на двете жени, които все още издирваме. Тялото на другия мъж предстои да бъде идентифицирано“. Това каза на брифинг директорът на ОДМВР Бургас ст. комисар Емил Павлов във връзка със ситуацията по Черноморието след наводненията. 

„Имаме информация за две жени, които са в неизвестност – майка и дъщеря. Едната е на 54 г., другата – на 30, и са от Царево. Те са изчезнали с джипа си, отнесени са от пропадналия мост на Царево. За издирването им са включени, както жива сила, така и техника – граничен катер и дрон. При обхождането колегите са установили труп на жена, но поради силното вълнение той е бил завлечен обратно в морето. Тялото не е идентифицирано и не е ясно дали става въпрос за една от двете издирвани жени“, допълни ком. Павлов. 

„От подаването на първия сигнал за бедствие към Царево бяха насочени множество екипи, благодарение на бързата ни намеса и затваряне на пътя не се стигна до по-сериозен инцидент“, каза още директорът на ОДМВР-Бургас.

По думите му остава затворен пътят за Синеморец, където мостът е залят. Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен, като мостът е проходим.

Той уточни, че във вторник получените сигнали за бедстващи хора в района, са били над 300. „Част от гражданите, които търсят помощ, не желаят да бъдат евакуирани. По този начин ние хабим ресурс и хора, които да ходят на места, където няма нужда“, посочи ком. Павлов.

Той посочи, че влошаване на метеорологичната обстановка не се очаква и уточни, че от МВР е направена необходимата организация, като има екипи в целия район.

„Има достатъчно сили и техника, просто трябва търпение и време“, допълни директорът на ОДМВР-Бургас.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево – Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. 

Ден на траур е обявен днес в община Царево в памет на жертвите от наводненията. В Бургас са отменени празненствата по повод Деня на Съединението на България. От 10:30 часа в морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и спасение за всички, които се борят със справянето с бедствието. 

Община Приморско също отмени сценичните си прояви. Планираната за днешния празник сценична програма се отлага за честванията на 22 септември. Шести септември ще бъде почетен в Приморско само с церемония по поднасяне на венци пред паметника на Васил Левски.

 

Предишна статияЖълт код за дъжд и бури в 14 области
Следваща статияОчаква ни слънчево време

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук