Начало БЪЛГАРИЯ Марк Мили: ВСУ разполагат с малко повече от шест седмици

Марк Мили: ВСУ разполагат с малко повече от шест седмици

0

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разполагат с малко повече от шест седмици, преди промяната във времето и сезонът на разпутицата да затруднят допълнително техните контраатаки, предупреди генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ, в интервю за ВВС.

„Все още имаме разумен времеви период, около 30 до 45 дни, преди да се борим с времето“, заяви високопоставеният американски генерал. Той обясни, че след този период, калта и дъждът вероятно ще ограничат маневреността на бойното поле. Съобщава се, че Киев е намекнал, че военните действия могат да продължат дори през зимата, пише „Фокус“.

Според информацията, предоставена от служители на администрацията на американския президент Джо Байдън, генерал Мили е посочил, че контраофанзивата на Украйна е постигнала „много стабилен напредък“.

„Украинците не са приключили, битката още не е свършила, и те продължават бойните действия в посока на своите цели. Е, все още рано да се каже как ще завърши това“, добави генералът.

Предишна статияФалшиви дарителски кампании заливат социалните мрежи
Следваща статияАнаниев: Най-добрият подход е електронното връчване на глоби

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук