Начало БЪЛГАРИЯ Бившият кмет на Киев: В Украйна не се води война

Бившият кмет на Киев: В Украйна не се води война

0

Скандалният бивш кмет на Киев Леонид Черновецки отново се отличи с цинични изявления за войната, която Русия започна срещу Украйна, предаде агенция УНИАН.

Черновецки заяви, че „няма война между Украйна и Русия и няма да има“. „Никога не е имало и никога няма да има война между Украйна и Русия. Военна операция за сплашване на идиоти и започване на преговори, да, такова нещо се случва“, каза бившия кмет на украинската столица.

Той от много години не живее в Украйна, а в началото на пълномащабна инвазия той неочаквано публично оправда руския президент Владимир Путин за войната в Украйна. Тогава Черновецки постави под въпрос и границите на Украйна и териториалната ѝ цялост.

Впоследствие Черновецки отговори на образуваното срещу него дело. Той заяви, че смята войната срещу Украйна за престъпление. Черновецки отбеляза, че искрено обича и подкрепя „единна, цялостна, независима и европейска Украйна“. Освен това той заяви, че „като бизнесмен и политик използва всичките си възможности, за да помогне на Украйна и нейната бърза победа“.

Предишна статияДмитрий Песков: Не ни интересуват предупрежденията на САЩ
Следваща статияКевин Маккарти: Разследването за импийчмънт срещу Байдън е „логичната следваща стъпка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук