Начало БЪЛГАРИЯ Даниел Лорер: Президентът спекулира със службите

Даниел Лорер: Президентът спекулира със службите

0
И за децата е ясно, че българските служби не работят или не работят за интереса на българските граждани. Това заяви Даниел Лорер от ПП. Според Лорер това трябва да се промени и докато ние не можем да разчитаме на службите си, за да пазят нашата сигурност в България, нямало да има нито правосъдие, нито икономическа справедливост.

Всички знаем, че службите сега не работят. Това, което много се спекулира и президентът ни обвинява, че видите ли изпълнителната власт иска да има цялата власт. Само че той пропуска, че тя е избрана, за да има цялата власт, така че е напълно в правото си да упражнява това, което трябва да бъде, имено контрола към упражняването на власт, каза по бТВ Лорер.

Президентът се опитва да вмени, че изпълнителната власт не трябва да се упражнява от управляващите. Всички знаем, че това е недоразумение в българската политическа система, когато началниците на службите се назначени еднолично от президента на практика. Тъй като и служебното правителство тогава, и самия той са ги разписали, но това не бива да се случва, добави Лорер.

А и като цяло нашето мнение е, че в крайна сметка службите служат за опазването на сигурността, а сигурността е задължение на кабинета, не на президента. Така че тези служби трябва да работят за избраното законно правителство на страната, заяви още Даниел Лорер.

Предишна статияКевин Маккарти: Разследването за импийчмънт срещу Байдън е „логичната следваща стъпка“
Следваща статияПутин и Ким Чен-ун се срещнаха на космодрума „Восточний“, преговорите започнаха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук