Начало БЪЛГАРИЯ Министър Цоков: Първият учебен ден е празник за цялото ни общество

Министър Цоков: Първият учебен ден е празник за цялото ни общество

0
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави ученици, учители и родители по повод първия учебен ден, в който отново учениците преминават през училищния праг.

„Днес над 700 хиляди ученици ще пристъпят прага на българското училище. За всеки един от тях и за техните семейства  днешният ден е празник. Така е и за всички, които са свързали живота си с мисията да преподават и да формират личности. Затова и първият учебен ден е празник и за цялото ни общество. Празник на знанието!“, обръща се той.

Той обръща внимание към тези малко над 57 хиляди първокласници, които за първи път ще се срещнат със своите учители.

„Скъпи деца, днес в родното училище започвате едно голямо приключение. Приключение, което ще е изпълнено с много предизвикателства, игри, откриване на нови неща и знания за света около вас. Бъдете любопитни, търсещи и преди всичко щастливи през учебните часове, които Ви предстоят. Нито за момент не забравяйте, че училището е място, където винаги ще получите подкрепа и разбиране. Уважавайте учителите си и общувайте със съучениците си – приятелствата с тях са безценни“, призова той.

„Скъпи учители и ръководители на образователни институции, в обучителния процес има трудни дни, има и моменти, в които човек си задава въпроса дали да продължава да дава всичко от себе си. Днес, когато цялото ни общество гледа към Вас, повече от всякога трябва да сте горди с професията си. Обичайте я, защото тя е призвание! С гордост бъдете УЧИТЕЛИ на децата ни. Хилядите цветя, които ще получите в първия учебен ден, са жест на благодарност и признание за труда Ви от цялото общество“, пише още просветният министър.

Освен това той поздравява олективите на всички яслени групи и детски градини, тъй като по думите му поставят основата, без която успехите и на училищното, и на висшето образование биха били немислими.

„Не на последно място поздравявам с първия учебен ден и  398-те български неделни училища зад граница. Скъпи представители на българските общности и учители, продължавайте да обучавате със същото себеотрицание и давайте всичко от себе си, за да възпитате любовта към езика, културата и родината ни в тези близо 30 хил. деца, които живеят далеч от България, но чрез Вас тя ще остане в сърцата им„, призовава още Цоков.

Предишна статияАбровски: Ако НС гласува отпадане забраната за внос на зърно от Украйна, до месец кабинетът ще падне
Следваща статияБорисов ще чака да свърши ретроградния Меркурий. После казва кои са кандидат-кметовете на ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук