Начало БЪЛГАРИЯ Ген. Миланов: Всички искат да ги овладеят службите за да има политическо...

Ген. Миланов: Всички искат да ги овладеят службите за да има политическо влияние

0
Службите всички искат да ги овладеят и да имат политическо влияние. Тази тенденция не е от днес, тя е тук с години. Те трябва да са на държавата и на закона. Това заяви пред БТВ ген. Румен Миланов, който е бивш началник на Националната служба за борба с организираната престъпност и бивш шеф на Националната служба за охрана.

„ Голяма част от политиците не знаят за какво става въпрос. Военното и цивилното разузнаване се управлява на самотек. Има Съвет по сигурността, който трябва да организира и да възлага задачите на службите. Кой възлага задачите? Задачите си ги възлагат службите? Къде е системата да им ги възлага?“, попита той.

„Финансирането е жалко и на двете разузнавателни служби. Недостатъчно е. Съветът по сигурността го няма. Направихме Закон за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност, той не функционира както трябва“, подчерта Миланов.

Той подчерта, че конкуренция има във всички служби по света. „Не е страшно, че има конкуренция. Сега говорим за тяхното обединение, което поражда много въпроси и проблеми. Ами къде ще е конкуренцията, къде ще е проверката. Крие рискове за деформирана информация“, добави Миланов.

Предишна статияНадежда Йорданова с остра критика към изказването на премиера Денков
Следваща статияПреследване и стрелба близо до бизнес сграда в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук