Начало НОВИНИ Кевин Маккарти Председателят на Камарата на представителите иска отчетност от Зеленски

Кевин Маккарти Председателят на Камарата на представителите иска отчетност от Зеленски

0

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че има „въпроси“ към украинския президент Володимир Зеленски, който в момента е на посещение в САЩ и след изказването си  в Общото събрание на ООН в Ню Йорк в четвъртък планира посещение в Белия дом.

„Къде е отчетността на парите, които вече сме похарчили и какъв е планът за победа?“ – това са два от въпросите, които Кевин Маккарти каза, че има към украинския президент Володимир Зеленски. Той определя нахлуването на Русия като грешка и като зверство, но заявява, че „иска да е сигурен, че това ще свърши“ и „без значение какъв е проблемът, иска  отчетност за всичко“, „за което трудолюбивите данъкоплатци харчат парите си“, и настоява за „план за победа“.

Изявлението на  Маккарти идва на фона на напрежение във връзка с приемането на  бюджетния план и опитите  да се постигне сделка за намаляване на разходите.

Белият дом поиска от Конгреса да включи допълнително финансиране за Украйна към продължаваща резолюция за финансиране на правителството, но републиканците в Камарата на представителите се борят да удържат гласуването по ключови законопроекти.

В понеделник в Сената лидерът на мнозинството Чък Шумър остро  критикува предложения временен законопроект на републиканците в Камарата на представителите, който не предвижда финансиране за Украйна. Според  Шумър това е обида за Украйна и подарък за Путин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук